Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Boplundrare härjar i fjällvärlden

Publicerad: 7 Juni 2012, 07:08

Nu stänger polisen av området


Polisen och länsstyrelsen har stängt av ett 460 kvadratkilometer stort område i Jämtlandsfjällen. Orsak – misstankar att plundrare av fågelbon härjar i trakterna, rapporterar SR Radio Jämtland

Den illegala handeln med ägg och levande fåglar av sällsynta och utrotningshotade arter är en kriminell hantering som omsätter stora belopp.

Enligt uppgifter från Rikskriminalpolisen har en internationell liga under många års tid härjat i gränstrakterna mellan Jämtland och Västerbotten. Nu gör polisen och Länsstyrelsen gemensam sak för att skydda ägg och fåglar.

Hela juni månad är det tillträdesförbud, förbjudet att lämna vägen och röra sig i terrängen, rapporter SR Radio Jämtland.

Parallellt med detta
håller polisen i Östersund ögonen på tre personer misstänkta för att ha plundrat fågelbon. Utredningen som pågått i ett år har lett till ett stort beslag av fågelägg – mellan 3 000-5 000 stycken, rapporterar Östersundsposten.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.