Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Borgerliga slår tillbaka: miljön blir en tillväxtfråga

Publicerad: 3 Februari 2006, 07:42

Miljön har plötsligt blivit en het fråga inför valet. Nu försöker de borgerliga ta initiativet. – Vår ambition är att genomföra ett teknikskifte, där Sverige blir världsledande i att ersätta produkter och processer, snarare än att endast försöka minska miljöproblemen på marginalen, säger Maud Olofsson till Dagens Miljö.


I veckans partiledardebatt mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt anklagade statsministern moderaterna för att inte ha någon miljöpolitik utan bara ”gasa på som om inget hänt”.

Nu vill den borgerliga alliansen bevisa motsatsen och har bjudit in till ett seminarium om hur man vill skapa jobb och affärsmöjligheter med miljöarbete.

Nästa fredag, den 10 februari, kommer de borgerliga partierna att visa upp sitt miljöengagemang i Skandiasalen i Riksdagen genom en halv dags föredrag och debatt om de möjligheter till lönsamma affärer och nya jobb som miljöfrågorna erbjuder.

Kristdemokraternas Göran Hägglund och Centerpartiets Maud Olofsson inleder seminariet med att prata om miljöfrågorna som en drivkraft för tillväxt.

Tomas Kåberger, ordförande i Svebio, presenterar sin vision om hur miljöproblemen kan lösaas med ekonomiska styrmedel.

Kristina Alsér, VD Mercatus Engineering, berättar om de affärsmöjligheter hon ser i miljöteknik.

Andra experter som deltar är Marie Hagberg, miljöchef på SJ AB, Pontus Cerin, IVL, och Magnus Enell som bland annat ingår i SIS styrgrupp för miljöledning.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.