fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Börsbolag missar hållbarhetsrisker

Publicerad: 28 maj 2019, 07:33

En stor andel av Sveriges största börsnoterade företag brister i kontrollen av hållbarhetsrisker kopplade till sina verksamheter. Det visar en granskning av Stockholmsbörsens 100 största företag som genomförts av konsultbolaget Hallvarsson och Halvarsson. Enligt granskningen…

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetsrisker

En stor andel av Sveriges största börsnoterade företag brister i kontrollen av hållbarhetsrisker kopplade till sina verksamheter. Det visar en granskning av Stockholmsbörsens 100 största företag som genomförts av konsultbolaget Hallvarsson och Halvarsson. Enligt granskningen saknar fyra av tio företag en heltäckande bild av underliggande hållbarhetsrisker i sin redovisning. Årets genomgång visar att hela 90 procent av företagen har policyer som rör hållbarhet, samtidigt som endast 61 procent redovisar en heltäckande bild när det kommer till affärsmodellens underliggande hållbarhetsrisker.
”Det blir allt viktigare för företag att ha både kunskap och rätt verktyg för att hantera hållbarhetsrisker. Dels finns det faktiska affärsvinster att göra, men det är också viktigt att vara förberedd när marknaden förändras och kraven på information och åtgärder ökar”, säger Victor Månsson, hållbarhetskonsult på Hallvarsson & Halvarsson, i en kommentar.
Granskning visar också att rapporteringen ofta är ofullständig och i de flesta fall framgår inte omfattningen av rapporteringen.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev