Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Börsbolagen ökade sina koldioxidutsläpp

Publicerad: 5 november 2003, 12:22

– Det är oroande att börsbolagens koldioxidutsläpp har ökat, trots att deras omsättning minskade med drygt sex procent, säger Carina Lundberg, marknadsdirektör och ansvarig för Corporate Governance på Folksam Kapitalförvaltning.


För sjätte året i rad har Folksam genomfört sin analys av de svenska börsföretagens koldioxidutsläpp. Resultatet i Folksams Klimatindex 2003 visar att utsläppen har ökat med 13 procent under 2002 jämfört med året innan, eller i faktiska siffror en ökning med 4,3 miljoner ton koldioxid.

– Ökningen beror främst på att vissa börsbolag har köpt upp stora anläggningar i andra länder, som inte har vägts upp av tillräckliga åtgärder för att reducera utsläppen, säger Carina Lundberg, i ett pressmeddelande.

250 börsbolag ingår i indexet och är bolag som lämnat jämförbar information om sina utsläpp under de två senaste åren. Tillsammans står de för runt 80 procent av börsbolagens totala koldioxidutsläpp.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.