Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Boston Power bygger batterifabrik i Kina

Publicerad: 20 september 2011, 09:26

För att ta del av den växande marknaden för elbilar flyttar batteritillverkaren Boston Power stora delar av sin verksamhet till Kina.


Ämnen i artikeln:

CleantechElbilarGreentechKinaLitiumjonbatterier

Boston Power meddelar att företaget, idag baserat i Massachusetts i USA, knutit till sig 125 miljoner dollar i riskkapital från kinesiska GSR Ventures. Dessutom kommer företaget att ta emot bidrag, lån med låg ränta och andra incitament från Kina för att bygga en storskalig batterifabrik i landet, skriver CNET News.

Redan i slutet av nästa år kommer anläggningen att stå klar, med en kapacitet att producera litiumjonbatterier för 10 000 helelektriska bilar om året. Dessutom kommer Boston Power att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter i Peking.

Den tekniska utvecklingen av battericellskomponenter kommer att finnas kvar i Massachusetts, men företaget kommer alltså att flytta en stor del av verksamheten till Kina, och samtidigt minska antalet anställda i USA med 35 procent.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.