Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Boverket satsar på hållbara samhällen- 50 lediga tjänster utannonseras

Publicerad: 13 Februari 2018, 08:49

Boverket har annonserat att man behöver anställa 50 nya experter och chefer som ska arbeta med att planera och bygga hållbara samhällen. Aktuell Hållbarhet ringde upp Anette Löfgren, förändringsledare på myndigheten för att höra vad som är på gång.


– Vi har fått utökade medel från regeringen för att jobba med arkitektur, inomhusmiljö och digitalisering. Det aviserades i budgetproppen i höstas men nu kommer vi att dra igång det här och då behöver vi anställa fler personer som kan jobba fokuserat med frågorna.

Framförallt handlar det om att hitta kompetens inom områden där Boverket inte varit så starka tidigare säger Anette Löfgren.
– Vi behöver förstärka arkitektursidan. Vi har redan en arkitekturgrupp som börjat jobba lite smått med hållbarhetsfrågorna men än så länge är det nya uppdraget som vi fått från regeringen inte riktigt klart, de har bara aviserat att vi ska jobba mer konkret med arkitekturfrågorna. När det gäller digitalisering behöver vi både förstärka den kompetens som finns inom organisationen men också rekrytera nya experter för att vi ska klara uppgiften att digitalisera hela samhällsbyggnadsprocessen.

I takt med att myndigheten växer kommer Boverket också att genomföra en omorganisation.
– Vi kommer att skapa tre nya enheter för våra prioriterade områden, arkitektur, digitalisering och inomhusmiljö. Omorganisationen kommer att träda i kraft den första april och målet är att vi ska vara färdiga med rekryteringarna då, säger Anette Löfgren.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.