Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

BP ber om paus i Deepwater-utbetalningar

Publicerad: 18 mars 2013, 14:01

Oljejätten BP ansöker om ett tillfälligt stopp i skadeståndsutbetalningar för Deepwater Horizon-katastrofen.


Ämnen i artikeln:

Oljekatastrof

BP vill tillfälligt stoppa skadeståndsutbetalningarna som gäller företagsekonomiska förluster. I en domstol i New Orleans gav oljejätten exempel på ett antal företag i branscher långt från både själva oljeläckan och kustlinjen som, trots att de ökade sina vinster under 2010 då olyckan skedde, mottagit miljontals dollar i ersättning, skriver The Guardian.

BP, som redan sålt av en betydande del av sin verksamhet för att kunna betala av böter och skadestånd, menar att företaget kan ”skadas permanent” om inte domstolen går med på dess vädjan. Anledningen är att skadestånden kan bli flera miljarder dollar större än vad man budgeterade för i en uppgörelse från april 2012.

– BP har helt enkelt undervärderat uppgörelsen och antalet personer och företag som kvalificerat sig för de villkor som BP gick med på, kommenterade Steve Herman från Plaintiff Steering Committee, som är kärande i rättegången tillsammans med det amerikanska justitiedepartementet.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

Oljekatastrof

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.