Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

BP ger efter för påtryckningar – anpassar sig till Parisavtalet

Publicerad: 8 Februari 2019, 12:34

Foto: Mike Mozart/ Flickr

Det brittiska oljebolaget BP tar åt sig av påtryckningar från en grupp investerare och åtar sig att rapportera hur bolagets strategi är förenlig med Parisavtalet. Dessutom åtar sig BP att öka transparensen kring ett flertal frågor, som bolagets utsläppsmål och resultat.


Bakgrunden till BP:s åtaganden är investeraruppropet Climate Action 100+. Gruppen av investerare planerar att lägga fram en motion kring rapportering i enlighet med Parisavtalet på BP:s årsstämma i maj. Men efter dialog mellan investerarna och bolaget beslutar nu BP om rapporteringen i förtid.
”Vi välkomnar det konstruktiva engagemanget från Climate Action 100+ och efter noggrant övervägande har vi beslutat att ställa oss bakom den här motionen”, säger Helge Lund, ordförande för BP, i en kommentar.

Oljebolaget säger sig samtidigt vara angeläget om att bidra till att lösa den dubbla utmaningen kring att tillhandahålla mer energi och minska utsläppen. Helge Lund säger även att BP är fast beslutet att driva på energiomställningen och samtidigt öka värdet för aktieägarna.

Läs motionen som BP accepterat

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.