Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

BP: ”Hjälp oss stoppa oljan”

Publicerad: 4 maj 2010, 11:15

Pressen från media är stor på BP nu. Men då man kontaktar BP:s huvudkontor i London via mail passar man ändå på att vädja om hjälp med idéer för att stoppa oljan.


Ämnen i artikeln:

Oljeutsläpp

Då man skickar ett e-mail till BP:s pressavdelning i London svaras man att man arbetar under hårt tryck och att man kommer att återkoppla så snart man får möjlighet.

Samtidigt passar man på att be om hjälp. Det autogenererade svarsmejlet inleds med "Om du har en idé eller erbjuder teknik för att hantera oljeutsläpp, skicka ett e-mail till horizonsupport@oegllc.com eller ring +1 281-366-5511.

Då Miljöaktuellt
ber att få prata med någon miljö- eller CSR ansvarig på BP får vi beskedet att BP inte har någon sådan person.
– Att hantera miljörisker har ingenting att göra med CSR för oss. För oss är det en fundamental del av vår verksamhet, säger Robert Wine som är presstalesperson på BP i London.

Det är uppenbart att BP har en färdig kommunikationsstrategi vid svåra olyckor. Bara speciella, utvalda personer, får tala med media. Ordförande i bolaget, fd Ericsson-vd:n Carl-Henrik Svanberg, har till exempel inte yttrat ett ord offentligt om katastrofen. Samtidigt är det uppenbart att BP arbetar väldigt hårt med att informera allmänheten om olyckan. Man har till och med byggt en egen sajt som samlar nyheter om olyckan.

Informationen från BP är också kort, koncis och kärnfull. Presstalespersonerna talar gärna om vad man vet om själva olyckan och hur läget ser ut just nu.
– Vi har en färdig åtgärdsplan vid utsläpp som vi arbetar efter vid oväntade situationer. Den åtgärdsplanen utförs just nu och tusentals människor arbetar längs gulfens kustlinje, säger till exempel Robert Wine.

Några vidare
spekulationer eller djupare reflektioner lämnar man emellertid därhän.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Oljeutsläpp

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.