Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

BP tvingas betala ut skadestånd utan höjda beviskrav

Publicerad: 13 januari 2014, 14:20

Beviskraven för företag som söker ersättning av oljejätten BP efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010 kommer inte att höjas. Det beslutade en amerikansk federal domstol i helgen.


Ämnen i artikeln:

Oljekatastrof

Den federala amerikanska domstolen 5th US Circuit Court of Appeals gick på samma linje som distriktsdomaren i New Orleans och vägrade höja beviskraven för företag som söker ersättning från brittiska BP efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010.

2012 skrev BP på en uppgörelse enligt vilken bolaget ska betala minst 7,8 miljarder dollar till de tusentals drabbade. Nu beräknar företaget att kostnaden för ersättning har stigit från 7,8 till 9,2 miljarder dollar.

En av anledningarna till detta är enligt BP att ersättning för påhittade skador godkänns och det var därför man överklagade New Orleans-domstolens beslut från i december. Efter den federala domstolens dom meddelade oljejätten att man kommer att begära ett förtydliganden från domstolen. Det rapporterar TT.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Oljekatastrof

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.