Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Bra företagsvärderingar lockar mer än lön och status

Publicerad: 14 November 2016, 13:28

Att det företag där man jobbar står för bra värden är viktigare än lön och status. Det visar en ny undersökning bland svenska medarbetare.


Svenskar tycker att det är viktigt att bra och tydliga värderingar styr verksamheten på arbetsplatsen. Det visar arbetslivspanelen Manpower Work Life som genomförs två gånger om året av Manpower, i samarbete med Kairos Future.

I den senaste undersökningen svarade hela 83 procent av svenskarna att de tycker att det är viktigt att arbetsgivaren styr verksamheten utifrån tydliga värderingar. Men bara 59 procent ansåg att deras nuvarande arbetsgivare gjorde det.

Enligt Manpower Sveriges vd Lars Forseth är det tydligt att värderingar blir allt viktigare för att företagen ska kunna hävda sig i konkurrensen och locka nya medarbetare. Påståendet bekräftas bland annat av Manpowers senaste arbetslivspanel där 19 procent av de tillfrågade svarade att det som lockade mest med jobbet var en möjlighet att hjälpa andra att förbättra samhället. Sju procent svarade att lönen var det som lockade mest, medan bara 1 procent ansåg att status var det viktigaste.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.