Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKlimat

Bred majoritet för dubbdäcksavgift i Stockholm

Publicerad: 22 Januari 2013, 12:15

Finansborgarrådet Sten Nordin räknar med en bred majoritet kring dubbdäcksavgifter både i Stockholms stad och i riksdagen efter ett nytt förslag från Miljöpartiet i Stockholm


Ämnen i artikeln:

Luftkvalitet

Miljöpartiet öppnar för en säsongsavgift för dubbdäcksanvändning i Stockholms innerstad. Det rapporeterar Svenska Dagbladet.
– När barn och äldre drabbas av astma, cancer och hjärtsjukdomar måste något göras, säger oppositionsborgarrådet Daniel Helldén (Mp) till tidningen.

Miljöpartiet har tidigare förespråkat att fler gator än Hornsgatan får dubbdäcksförbud. Nu presenterar man en ny modell som istället bygger på avgifter. En dubbdäcksavgift skulle enligt partiet kunna ligga på mellan 1000 och 2000 kronor per år..

På miljödepartementet pågår redan ett förberedande arbete om dubbdäcksavgifter och stockholmsalliansen välkomnar Miljöpartiets kursändring i frågan. Svenska Dagbladet berättar att finansborgarrådet Sten Nordin nu räknar med en bred majoritet i både Stockholms stad och i riksdagen kring dubbdäcksavgifter.
– Det här är jättebra, säger han till tidningen.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Ämnen i artikeln:

Luftkvalitet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.