onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Britter: Ansvaret för hållbar matproduktion ligger på regeringen

Publicerad: 18 augusti 2016, 05:30

Två nya studier visar att intresset för hållbar livsmedelsproduktion är stort i Storbritannien, och att britterna vill att företag och regering ska ta större ansvar för att säkerställa en hållbar livsmedelskedja.

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Två nya undersökningar visar att britternas intresse för hållbar matproduktion ökar. I en studie som genomförts av det oberoende undersökningsföretaget Globescan uppgav hela 92 procent av de tillfrågade konsumenterna att de ansåg att livsmedelskedjorna bör fokusera mer på hållbar matproduktion. 85 procent av de 1000 svarande ansåg dessutom att landets regering skulle ta ansvar för den långsiktiga hållbarheten inom livsmedelsproduktionen.

Viktigast var det enligt de svarande att regeringen såg till att det inte förekom barnarbete eller slavarbete i produktionen, först på andra plats kom matsäkerhet och säkra produktionsförhållanden hos tillverkarna.

Fairtrade Foundations vd Michael Gidney kommenterade undersökningen i ett pressmeddelande och sa att det brittiska folket nu sänder ett tydligt budskap om att man vill se en grönare, mer rättvis och mer hållbar matproduktion. Han tillade att han hoppades att progressiva, ansvarsfulla företag kommer att agera på kundernas önskan att bönder och arbetare ska behandlas rättvist.

Ytterligare en undersökning, presenterad av YouGov, visade att nära två tredjedelar av konsumenterna var villiga att betala mer för hållbara produkter. 12 procent var beredda att gå upp hela 25 procent i pris för att en produkt skulle vara socialt hållbar. Endast en fjärdedel var inte beredda att betala något extra alls för hållbara livsmedel. Det rapporterar edie.net

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev