Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Britter vill stoppa privatiseringen av skog

Publicerad: 24 Januari 2011, 10:24

Den stora majoriteten britter säger nej till regeringens planer på att sälja ut allmänhetens skogar, visar en opinionsstudie.


84 procent av britterna säger nej till högerpartiet Tories planer på en utförsäljning av skogarna och tycker att man ska behålla dem i allmän ägo. Endast två procent stöder regeringens planer. Det visar en opinionsundersökning från YouGov.

Miljöminister Jim Paice har fått mandat att sälja ut de skogar som förvaltas av engelska Skogsstyrelsen och han har sagt att han kan tänka sig att privatisera allting. Uttalandena har mobiliserat motkampanjer och massdemonstrationer i hotade skogar.

– Tories reform är inget annat än miljövandalism [ ]  Företagen kommer att plocka ut de kommersiellt intressanta platserna och lämna kvar åt föreningslivet att sköta resten. De pengar regeringen får in kommer aldrig att återspegla skogens rätta värde, säger Mary Creagh från Labour.

Det är räddnings
kampanjen 38 grader som beställt studien från YouGov.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.