Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Brittisk industri: Rör inte våra ingenjörer

Publicerad: 1 April 2009, 05:01

Det behövs fler ingenjörer i Storbritannien. Som rådgivare i offentlig förvaltning, föreslår en utredning som beställts av parlamentet. Nej, säger industrin.


Alla industrialiserade länder saknar ingenjörer och smider planer för att värva unga till teknikutbildningar. En brittisk rapport, "Turning Ideas into Reality", har med förfäran upptäckt en allmän brist på ingenjörsaspekter i statliga och kommunala beslut om till exempel eko-byar och energiprojekt.

Anställ fler ingenjörer i offentlig sektor som rådgivare och upphandlare, föreslår utredningen, annar kan stora projekt som kärnkraftsutbyggnaden försenas.

Men alla är inte överens. Från flygindustrin kommer invändningen att bristen på ingenjörer blir ännu värre om staten börjar anställa dem: Hyr dem som konsulter och se till att kvaliteten och kvantiteten ökar, för vi i industrin kan inte avvara kunnigt folk!

Pär Rittsel

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.