Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Brittisk klimatforskare tar time out

Publicerad: 2 December 2009, 11:33

Den brittiska klimatforskaren Phil Jones lämnar tillfälligt sin tjänst. Orsaken är en utredning om de anklagelser som riktats mot honom för att ha överdrivet klimathotet.


Ämnen i artikeln:

Cop 15

De högljudda klimathotförnekarnas anklagelser drev till slut fram en utredning om Phil Jones, chefen för det prestigefyllda Climate Research Unit vid East Anglia-universitetet i Storbritannien. Enligt anklagelserna har Phil Jones aktivt försökt ändra sättet klimatdata presenteras.

Anklagelserna
bygger på de e-mail som en hackare stal för ett par veckor sedan från universitetets server och spridit på internet. I en över tioårig e-mailkorrespondens mellan brittiska och amerikanska klimatforskare har klimathotförnekare lyckats hitta vissa "fraser" som de anser bevisa att världens klimatforskare ingår i en konspiration som går ut på att manipulera klimatdata.

Enligt
svenska forskare som Miljöaktuellt kontaktat finns emellertid inget i e-mailmaterialet som rubbar kunskapsläget om människans påverkan på klimatet.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.