Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Brittiskt flygfält blir solkraftpark

Publicerad: 30 november 2010, 09:30

Rockspring har beviljats bygglov för att förvandla ett gammalt flygfält till en stor solkraftpark.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolkraftTeknik

Rockspring Property Investment Managers har fått tillstånd att bygga en solkraftsanläggning på flygfältet Westcotts bana 31. Flygfältet, som främst användes under andra världskriget, kommer i projektets första fas att utrustas med 1 500 solpaneler, skriver BusinessGreen.

Den sammanlagda kapaciteten kommer att ligga på 350 kilowatt. Rockspring hoppas att den producerade energin ska räcka för att försörja alla 70 företag belägna i angränsande Westcott Venture Park. Företaget har dock förhoppningar om att så småningom kunna expandera parkens kapacitet till 1,2 megawatt.

– Den här platsen är helt perfekt för en solkraftpark. Företagen i Westcott Venture Park kommer att kunna använda den el vi producerar, vilket kommer att maximera den ekonomiska avkastningen för Rockspring, säger Philip Wolfe, ordförande i Ownergy, som samarbetar med Rockspring i projektet.

Nyheten kommer bara dagar efter att konkurrenten Ecotricity säkrade bygglov för sin första solkraftspark, med en planerad kapacitet på en megawatt, i anslutning till en av företagets vindkraftsparker i Lincolnshire.

Både Rockspring och Ecotricity planerar att börja bygga inom de närmsta veckorna. Så nu återstår att se vilket företag som blir först i Storbritannien med att öppna en fungerande solkraftpark.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.