fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Brittiskt solkraftverk ska försörja tusen hushåll med el

Publicerad: 8 november 2010, 07:22

Brittiska Eco Sustainable Solutions har planer på att bygga ett solkraftverk i Dorset.

Ämnen i artikeln:

GreentechIngenjörMiljöteknikStorbritannienCleantechForskningSolcellssystemSolenergiSolkraftTeknik

Projektet, kallat Parley Solar Farm, drivs i samarbete med Dorsets Country Council och Natural England, och har som mål att installera 30 000 solcellspaneler i ett område som för närvarande används till torvodling. Solkraftverket kommer att ha en kapacitet på 5 megawatt och kommer att försörja tusen hushåll med grön energi.

Solpanelerna kommer att vara 180 centimeter höga och placerade i ramar som riktas mot söder i en vinkel på mellan 30 och 35 grader, skriver Inhabitat.

– Solkraftverket kommer att vara det första i Dorset, och erbjuda en koldioxidsnål och förnybar energikälla. Klimatförändringarna är det största problemet som världen står inför idag. Inrättandet av Parley Solar Farm kommer att innebära ett litet steg mot att uppfylla den brittiska regeringens åtagande att minska landets koldioxidutsläpp med 20 procent innan 2020, säger Trelawney Dampney, vd på Eco Sustainable Solutions.

Än så länge är projektet i planeringsstadiet och det återstår för företaget att lämna in en formell ansökan om bygglov.

Utöver solkraftverket finns det planer att på platsen bygga en anläggning för att framställa energi från rötning av biomassa. Om alla projektets delar får grönt ljus kommer det att ha en total kapacitet på 12 megawatt.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev