Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Bullerreducerande beläggning lossnar

Publicerad: 9 December 2008, 07:54

Provbeläggning i Norrköping lossnar och ger stenskott. ”Ett isolerat problem”, uppger Vägverket.


Den bullerreducerande beläggningen på en 600 meter lång sträcka av Söderleden i Norrköping tas bort. Orsaken är att beläggningen lossnar, med risk för stenskott som följd.

Det är den belagda sträckan mellan trafikplats Vilbergen och trafikplats Skarphagsleden som berörs, övriga delar av Söderleden omfattas inte av problemen. Den översta beläggningen kommer nu att fräsas bort för att beläggas med ett nytt slitlager i vår, enligt Vägverket.

Den bullerreducerande beläggningens existens ska dock inte vara hotad.

– Det är ett isolerat problem som vi bara har med den beläggningen i Norrköping. Vi har lagt liknande beläggningar i bland annat Löddeköpinge , säger Lars Preinfalk, projektledare för provverksamheten på Vägverket.

På Vägverket vet man för dagen inte varför vidhäftningsproblemet uppstått.

– Vi kommer att göra allt för att undersöka det under vintern och våren, säger Lars Preinfalk.

Hittills har en minimal del av vägnätet i Sverige fått bullerreducerande beläggning, mindre än 1 procent. Att problem uppstått innebär inte minskade ambitioner med bullerreducering.

– Absolut, det är ett stort miljöproblem och det här är ett sätt för oss att titta på problematiken. Man får inte glömma att det här är ett prov, säger Lars Preinfalk.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.