söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Byt bort dina gamla böcker

Publicerad: 15 maj 2018, 06:42

Onsdagen den 16 maj är det återigen dags för den Stora Bokbytardagen.

Ämnen i artikeln:

Återvinning

Sedan 2017 drivs arrangemanget av föreningen Medveten Konsumtion vars syfte är att få människor att minska sin konsumtion.  Tanken med bokbytardagen är att människor ska ta med sig böcker hemifrån som de sedan ska byta med någon annan, på stan, på jobbet, på ett café eller i kollektivtrafiken.
– Bokbytardagen grundar sig på tre saker: ökad läskunnighet, forskning visar att om bara böcker finns runt omkring så ökar intresset för läsning. Mötesplatsen, vi vill att bokbytardagen ska vara en mötesplats för cirkulär ekonomi, delningsekonomi och integration. Vi anornar den här dagen för att det blir lättare att delta i cirkulär ekonomi och delningsekonomi. Vi vill att människor ska se att det inte är så svårt, utan ganska kul, säger Alexandra Davidsson, Generalsekreterare på Medveten Konsumtion.

Det kommer också att finnas bokbytarstationer dit man kan gå för att få boktips och byta sin bok. Vem som helst kan registrera en bokbytarstation på www.storabokbytardagen.se.
– De lokala bokbytarstationerna finns på alla möjliga olika ställen. Vi kommer stå i Hornstulls galleria, en person har ordnat ett bokbytarbord på en bar med bluesmusik, en annan anordnar en på ett bibliotek, berättar Alexandra Davidsson.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev