Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

C presenterar tre miljöförslag

Publicerad: 21 augusti 2015, 04:18

Så här ser förslagen ut som partiet lägger fram i dag.


Ämnen i artikeln:

EuHav

Förslagen ingår i  ingår i Centerpartiets miljöpolitiska program och bland annat efterlyser partiet åtgärder för att få bukt med plastskräpet i havet.

– Vi vill se krav på att alla företag inom EU måste fasa ut mikroplatser ur sina hygienartiklar till år 2020, säger Centerledaren Annie Lööf.

Centern vill även, enligt pressmeddelandet, "göra det enklare för konsumenten att välja en klimatsmart bil" genom att EU inför en energideklaration för bilar. Ett liknande system finns redan för vitvaror.

Slutligen vill C ha nya regler för förmånsbeskattning av bilar, partiet anser att dagens regelverk "är alldeles för stelbent" och kortsiktigt.

– Vi anser att förmånsbeskattningen precis som fordonsbeskattningen bör utgå från faktisk klimatpåverkan i stället för teknikvalet. Det skulle gynna de bilar som ger upphov till mest klimatnytta, säger Annie Lööf.

Läs mer här.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

EuHav

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.