Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Cancerogena ämnen i vindruvor

Publicerad: 20 Mars 2013, 11:14

Vindruvor till fredagsmyset? En dålig idé om du vill undvika att få i dig farliga ämnen.


En ny rapport från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet visar att vindruvor ofta innehåller cancerogena ämnen. Även havre, lever, jordgubbar och citrusfrukter ligger högt upp på listan, både vad gäller mängder och antal bekämpningsmedelsrester, rapporterar SR:s Ekot.

De kontrollerade livsmedlen är sålda inom EU, i Norge och på Island. I hälften av 77 000 prover från mer än 500 livsmedel fanns det rester av kemiska bekämpningsmedel.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.