Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Capee Group söker riskkapital för att expandera i Europa

Publicerad: 27 januari 2012, 15:14

Svenska cleantechföretaget Capee Group, som utvecklar mjukvara för att förbättra effektiviteten och miljöprestandan inom processindustrin, söker nu riskkapital för att kunna expandera i Europa.


Ämnen i artikeln:

AffärerCleantechGreentechInvesteringarRiskkapital

Capee Group utvecklar it-system för beslutstöd åt driftspersonal inom bland annat pappers-, massa- och processindustrin. Företagets flaggskepp är problemlösningsmjukvaran Capee Action Station, som hjälper den operativa personalen att löpande köra produktionen på bästa sätt.

Mjukvarupaketet består av två verktyg – Cause Finder, som identifierar och listar orsakerna till problem i produktionen, och Setup Finder, som snabbt analyserar och räknar ut de mest effektiva driftinställningarna för fabriken. Systemet analyserar stora mängder data i realtid, vilket ger möjlighet att snabbt anpassa produktionen.

Målet är att hjälpa fabriker att minska energiförbrukningen och öka effektiviteten. Enligt företaget själva så finns det inga konkurrenter med ett så enkelt gränssnitt, som gör att de anställda kan använda systemet dagligen, skriver Newnets Dealradar, som tipsar om heta cleantech-investeringar.

Företaget är redan självförsörjande och genererar intäkter, men söker nu mer riskkapital för att kunna expandera utanför Sverige och Norge. Första målet är att ta sig in på de tyska och engelska marknaderna, där det finns ett antal företag som skulle kunna dra nytta av företagets teknik.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.