måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Carlgren kritiserar Naturvårdsverket

Publicerad: 18 juni 2009, 08:34

Många skogsägare som sålt skogsområden till natturreservat har inte fått betalt av Naturvårdsverket. Naturvårdsverket skyller på minskade anslag från regeringen. Men miljöminister Andreas Carlgren säger istället att det är Naturvårdsverket som prioriterat fel.

Ämnen i artikeln:

Andreas CarlgrenRegeringenSkog

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Det är Sveriges Radios Eko-redaktion som rapporterar att många skogsägare som slutit avtal med Naturvårdsverket om naturreservat inte fått betalt för sin skog som överrenskommet. Enligt Naturvårdsverket beror problemet på att regeringen skurit ner anslaget till biologisk mångfald.

Men enligt miljöminister Andreas Carlgren finns det pengar, det handlar om att Naturvårdsverket prioriterat fel.
– Det finns mycket gott om pengar från regeringens sida och det kommer att vara en mycket viktig uppgift från Naturvårdsverket att se till att pengarna kommer hela vägen fram, säger Andreas Carlgren till Ekot.

Andreas Carlgren vill nu att Naturvårdsverket redovisar ärendet bättre. Han vill att regeringens pengar ska komma hela vägen fram.

Naturvårsverket anser man ändå att det är anslagsminsskningen som är den största orsaken till problemet.
– Anslaget har krympt med ungefär 200 miljoner kronor så det har drabbat den delen av vår budget förstås, säger Bo Lundin som är chef för områdesskydd på Naturvårdsverket till Ekot.

Lyssna på SR Ekots inslag här

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev