Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Carlgren pressar Obama

Publicerad: 26 Augusti 2009, 13:51

Svenska miljöministern Andreas Carlgren levererar tuffa förväntningar när han är i Usa för att överlägga inför de stundande globala klimatförhandlingarna.


Ämnen i artikeln:

Andreas CarlgrenBarack Obama

Den 8-17 december i år hålls de globala klimatförhandlingarna i Köpenhamn. I egenskap av ordförandeland representerar Sverige hela EU och just nu befinner sig den svenska miljöministern Andreas Carlgren i Usa för att prata klimat.

– Att USA är med i nästa klimatöverenskommelse är avgörande för att vi ska klara klimatet. Under Obama-administrationen har flera viktiga första steg tagits, men världen behöver och EU förväntar sig mer av USA, sa miljöminister Andreas Carlgren i ett pressmeddelande innan han for till Usa.

Och i Usa framförde den svenska miljöministern följande:
"Underskatta inte förväntningarna president Barack Obama har skapat i världen. De är enorma och vi förväntar oss omfattande överenskommelser."

Andreas Carlgren lyfte fram vikten av att Usa tar en offentsiv roll och menade att handel med utläppsrätter är den bästa och rätta vägen att gå för Usa. Det skulle kunna få med Kina med på tåget…

"Min kinesiske motsvarighet använder alltid Usa som en ursäkt att inte ta mer ansvar" säger Carlgren.

I september kommer det i världen att hållas flera möten på hög politisk nivå som förväntas ha stor betydelse för utgången i Köpenhamn.


Läs mer på Wall Street Journal

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.