Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

CDP: fler lågpresterande bolag i Norden

Publicerad: 4 november 2015, 13:01

Fler bolag än tidigare hamnar i CDP:s bottenskikt.


I samband med att CDP släppte sin globala klimatrapport lanserades idag även en nordisk version. Resultatet lämnar en del att önska. En slutsats är att klyftan mellan de företag som toppresterar och de som hamnar i botten har vuxit.

Både 2015 och 2010 hamnade 4 företag på A-listan. Men alltfler hamnar i år i D-kategorin, 36 jämfört med nio stycken 2010, och till skillnad från 2010 finns även åtta företag som får E-klassning. För fem år sedan fick inga företag den klassningen.

Sedan 2010 har nordiska bolag som använder CDP dock minskat sina utsläpp mer än det globala snittet. Men regionens företag tar initiativ till färre utsläppsminskande åtgärder i absoluta termer. I år påbörjades 469 aktiviteter jämfört med 517 år 2011.

En större andel av de nordiska bolagen använder också förnybar energi för att minska sina utsläpp jämfört med sina internationella kollegor.

Men det finns områden där de nordiska bolagen presterar sämre än globala snittet. Globalt jobbar 75 procent av företagen med olika typer av incitament till ledningen för att minska klimatpåverkan, medan motsvarande siffra i Norden är 68 procent.

Läs rapporten här (pdf).

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.