Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Centerpartiet lanserar upprop för tågtrafiken

Publicerad: 25 Oktober 2017, 07:56

Med en ny kampanj vill Centerpartiet sätta press på regeringen gällande problemen med förseningar inom tågtrafiken.


Idag lanserar Centerpartiet sin nya kampanj #tåguppropet. Syftet är att sätta press på regeringen gällande problemen med förseningar och inställda avgångar inom tågtrafiken.
– Som vi ser det finns en viktig klimataspekt i detta. Om man som tågpendlare upplever att tågen inte går i tid så är det stor sannolikhet att man väljer bilen istället, och det är det många som gör redan idag, säger Emma Fahlstedt, content manager hos Centerpartiet till Aktuell Hållbarhet.

Kampanjen kommer att bestå av debattartiklar, annonser och filmmaterial i sociala medier. Dessutom startar Centerpartiet en namninsamling som kommer att lämnas in till infrastrukturminister Tomas Eneroth under hösten.
– På vår partistämma beslutade vi att en av våra största budgetsatsningar skulle gå till järnvägen för att förbättra punktligheten för tågen. Den här kampanjen är en förlängning av det. Vi vill lyssna in de tågpendlare som upplever stor frustration över inställda tåg och förseningar, säger Emma Fahlstedt.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.