fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

CES rasar kraftigare än väntat

Publicerad: 13 januari 2009, 08:27

Att besökarantalet för teknikmässan CES skulle backa var väntat. Men att raset skulle bli så här stort var arrangörerna inte beredda på.


Consumer Electronics Association, världens största prylmässa som årligen går av stapeln i Las Vegas, blev i år en besvikelse för arrangörerna. Antalet besökare backade med hela 23 procent, rapporterar amerikansk media.

Att besökarantalet skulle backa var väntat. Från fjolårets 141.150 besökare hade man räknat med en minskning till cirka 130.000. Men antalet blev inte fler än 110.000 personer. Det är mer än 33.000 färre än rekordåret 2007, då 143.695 personer besökte mässan.

Den största anledningen till nedgången är att företag skickar färre representanter till mässan, påtvingat av den globala ekonomiska avmattningen.

Bland de första att klaga på den svaga uppslutningen var stadens hotell och restauranger som hade förväntat sig lika knökfull beläggning som vanligt. Vanligtvis är hotellrummen fullbokade månader innan mässan men i år fanns det lediga rum under hela perioden.

Arrangörerna av CES är  vanlig ordning positiva trots de vikande siffrorna. ”Styrelsen har kommit fram till att det viktiga är att rätt personer besöker CES. Styrelsemedlemmarna har fått rapport om att fler affärer gjordes i år än under någon tidigare mässa”, skriver de.

Den exakta besökarsiffran presenteras om 90 dagar.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev