Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Charlotta Szczepanowski: ”Ett viktigt budskap”

Publicerad: 21 augusti 2012, 04:54

Riksbyggens miljöchef, Charlotta Szczepanowski, tipsar om sin favoritbok.


Alla har vi en bok eller rapport hemma i hyllan som påverkat oss stort och som vi önskar att resten av världen hade läst. Miljöaktuellt har bett miljöproffsen ta fram sina favorittexter och dela med sig.

Foto: Kristian Pohl

Namn: Charlotta Szczepanowski
Ålder: 42
Arbetar som: Miljöchef Riksbyggen

Favoritbok: Den flamsäkra katten: om kemisamhället, hälsan och miljön, av miljöjournalisterna Anna Froster och Roger Olsson och ekotoxikologen Magnus Hedenmark
Antal sidor: 165
Förlag:
Naturskyddsföreningen

Varför den bör läsas: Vi kommer alla i kontakt med miljö- och hälsofarliga kemikalier varje dag. Larmrapporterna om kemikalieproblematiken blir allt fler men ändå händer relativt lite för att komma till bukt med grundproblemet –  att kemikaliespridningen ökar i samhället. Det är en lättläst bok med ett viktigt budskap. Man behöver inga direkta förkunskaper.

Bästa citatet: ”Dammkornen glittrar inte längre så vackert när solen lyser in genom fönstret. De har blivit små ufon lastade med ftalater och flamskyddsmedel. Jag kisar misstänksamt men måste fortsätta andas in dem.”

Om jag var tvungen att ge bort mitt exemplar till någon: Ledaren för EU-kommisionen José Manuel Barosso (jag får be någon översätta för honom!)

***
Vilket miljöproffs vill du ska ge sitt lästips? Hör av dig till Miljöaktuellt genom att mejla anders.hellberg@idg.se

Missa inte nästa veckas tips – anmäl dig till Miljöaktuellts nyhetsbrev

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.