Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Chicago byter ut ineffektiva gatlyktor

Publicerad: 29 augusti 2011, 08:18

Snart kommer Chicagos gula gatlyktor att vara ett minne blott. Staden planerar att ersätta över 5 000 ineffektiva lampor innan sommaren är slut.


Ämnen i artikeln:

CleantechEnergieffektiviseringGreentech

Chicago Department of Transportation meddelar att man planerar att byta ut stadens gula gatlyktor mot nya med energieffektivare vitt ljus. De nya lamporna ger inte bara mer ljus, vilket bör vara en fördel för både förare och fotgängare, utan kommer dessutom att spara staden cirka 1,8 miljoner dollar i energikostnader per år. Initiativet kommer även medföra att staden minskar sina koldioxidutsläpp med 15 000 ton om året, skriver Chicago Tribune.

– Om du har sett Chicago från himlen så har du sett det orangea skenet. Så kommer det inte att vara längre, säger Brian Steele på Chicago Department of Transportation.

Faktum är att de nya gatlyktorna kommer att minska stadens ljusföroreningar, trots att de lyser starkare. Anledningen är helt enkelt att de kommer att riktas nedåt.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.