Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Clara Hamrén, 29 år

Publicerad: 19 november 2018, 05:00

Hållbarhetskonsult, Trossa.


Clara Hamrén är en av få som utbildats av Al Gore till att bli en ­Climate Reality ­Leaders. Som jurist och ­specialist på ­mänskliga ­rättigheter, affärsetik och ­antikorruptionsarbete ­hjälper hon ­dagligen företag med sitt ­hållbarhetsarbete. Vid sidan av arbetet på ­hållbarhetskonsulten Trossa ägnar Clara Hamrén ­fritiden åt att vara ordförande för Stockholms lokalförening i Svenska Freds.
– Mänskliga rättigheter omfattar betydligt mer än de ­lagstadgade rättigheterna som företag hanterar här i ­Sverige, såsom arbetsmiljölagstiftning, med mera. Min bild, både som ­konsult och konsument, är att det är svårt för många företag att se tillräckligt långt ner i värdekedjan och få förståelse för vilken egentlig påverkan företaget faktiskt har.

Vilken är den största ­utmaningen på ditt jobb?
– Den stora utmaningen är att vi ska få med oss alla på tåget, och lyckas skapa verklig förändring för ett hållbart ­samhälle på alla plan.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.