Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Cleantech Inn Sweden – nu med slug betong och vågkraft

Publicerad: 24 Mars 2011, 07:30

Två nya medlemmar har valt att bli medlemmar i Cleantech Inn Sweden, meddelar organisationen.


Ämnen i artikeln:

VågkraftCleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

De två företagen Formconsult och Vigor Wave Energy har blivit medlemmar i Cleantech Inn Sweden. Därmed har affärsutvecklingsorganisationen 44 medlemmar och två alumni-medlemmar, enligt Cleantech Inn Sweden.

Formconsult har utvecklat en ljutmetod som ska förlänga betongens livslängd, minska sprickbildning samt minskar behovet av inblandad mängd cement och kemikalier. Vigor Wave Energy har utvecklat ett koncept inom vågenergiutvinning som bygger på en flexibel slang som ligger vid vattenytan och följer vågornas rörelse. Genom att släppa in vatten och luft i slangen bildas rörelser som bygger upp ett tryck. I slutet av slangen pressas vattnet genom en turbin vilken driver en generator.

– Cleantech Inn Sweden kan nu stolt visa upp 44 av Sveriges mest intressanta och kvalitetssäkrade cleantech-innovationer. Vi har uppnått en tillräckligt kritisk massa av företag för att se effekter av samverkan och kontakter mellan företagen. Vår verksamhet är ett konkret exempel på hur Sverige arbetar för att skapa affärer genom innovation, säger Helena Tillborg, projektledare på Cleantech Inn Sweden, i en kommentar.

Läs mer om Formconsult på www.formconsult.se. Läs mer om Vigor Wave Energy på www.vigorwaveenergy.com.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.