Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Coop: ”Det här är ett kvitto på att vi gör något bra”

Publicerad: 20 mars 2012, 12:19

På måndagen utsågs Coop som Sveriges hållbaraste varumärke i Sustainable Brands – för andra året i rad. Vd Frank Fiskers var både stolt och glad då han tog emot priset.


Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


utmärkelserna delades ut på Sustainable Brands på måndagen i Stockholm var det en glad vd från Coop som tog emot förstapriset.
– Jag hoppas verkligen att det är välförtjänt. Nu när vi får utmärkelsen för andra året i rad så känns det verkligen som ett kvitto på att vi gör något bra, säger han.

Frank Fiskars, vd på Coop.

Frank Fiskars berättar också att Coop under året genomfört en rad viktiga åtgärder för att föbättra företagets hållbarhetsarbete.
– Den kanske viktigaste delen vi arbetat med är maten. Idag har vi Sveriges största ekologiska sortiment, och under förra året tog vi in 300 nya ekologiska produkter, berättar han.

Den totala poängen minskade i årets upplaga av Sustainable Brands, något som förklarats med att konsumenterna blivit mer medvetna om hållbarhet och kräver mer av företagen. Frank Fiskars håller med om den analysen.
– I varje fall så tycker våra kunder att de här frågorna är viktiga, något som våra egna kundundersökningar visat.

Kunderna
tycker alltså att de här frågorna är viktiga, samtidigt visar den enkät som Sustainable Brands genomfört bland över 8000 konsumenter att få är villiga att betala mer för att företagen blir hållbara.
– Det är förstås en utmaning, också för oss. Kunderna tycker att hållbarhet är viktigt, men är inte lika villiga att ändra sitt eget köpbeteende, säger Frank Fiskars.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev