Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Cop 15: Därför är avtalet inte så viktigt

Publicerad: 18 december 2009, 12:33

– Utgången i Köpenhamnsmötet är inte det viktigaste, säger Huang Ming, ägaren till Kinas största solenergibolag Himin group. Han ser en helt annan sak som nyckeln till minskade utsläpp av växthusgaser.


Ämnen i artikeln:

Cop 15

Miljöaktuellt träffar Huang Ming, ägare av Himin Group, Kinas största solenergiföretag, på plats i Köpenhamn. Han tror inte att politiska beslut kommer att driva omställningen i världen. Istället ser han kommersialiseringen som den viktigaste faktorn för en minskning av utsläppen.
–  De här stora förhandlingarna är bra för att de sätter fokus på frågorna, för att de sprider kunskap om vad som händer på jorden. men utfallet i förhandlingarna är inte det viktigaste, säger Huang Ming.

Det viktiga är istället enligt Huang Ming att hela näringslivet förstår och inser att vi måste ställa om. Det gäller alla sektorer och branscher i världen, alla måste prata ekologi och handla ekologiskt, säger Huang Ming. Enligt Ming har vi gjort fel saker i 20 års tid och fortsätter att göra det.
– Fortfarande frågar man efter payback-tider på gröna investeringar. Varför? Ingen frågar efter payback-tiden när man köper en bil eller maskin. Det måste förändras, för snart är tiden tiden.

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.