lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Cop 15: Hoppet om ett avtal avtar

Publicerad: 18 december 2009, 12:23

På förmiddagen samlade EU:s ordförande Fredrik Reinfeldt återigen en grupp länder för ett informellt toppmöte för att se om det gick att få fram ett avtal. Men hoppet minskar nu minut för minut.

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Risken är stor att vi Cop 15 bara kommer att leda till ett tomt dokument – utan preciseringar av vare sig utsläppsminskningar och klimatfinansiering till utvecklingsländerna. EU:s ordförande Fredrik Reinfeldt gjorde på förmidagen ett sista desperat försök att samla ihop 30 stora nationer i ett informellt toppmöte för att se om det går att få fram ett klimatavtal. Men än så länge finns inga positiva signaler.

Texterna som presenterats hitills pratar i vaga generella termer om att försöka hålla sig till tvågradersmålet, något som man bestämde redan på klimatmötet i Bali. Under dagens tal i den stora plenumsalen på Bella Center gjorde Kina återigen också klart att man motsätter sig mätning och kontroll av landets utsläppsminskningar.

SR Ekot berättar också att de hoppet också hela tiden minskar bland de många NGO:er som bevakar förhandlingarna på plats i Köpehamn. Få tror att det kommer att slutas ett klimatavtal idag.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev