Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Cv:t som imponerar på tre sekunder

Publicerad: 10 Maj 2011, 04:19

Tre sekunder – så lång tid får ditt cv på sig för att imponera på rekryteraren och bli lyft från högen av ansökningar.


Det är Shortcut som delar med sig av och de bästa tipsen för att göra ditt cv så slagfärdigt som möjligt:

1. Förklara vad du kan tillföra
Det räcker inte bara att skriva vad du vill göra, vilka kunskaper och egenskaper du har, utan du måste framförallt förklara vad du kan tillföra företaget. Ett vanligt misstag är att lägga fokus på vad man själv vill göra istället för att tänka på vad företaget söker och behöver.

2. Var så konkret som möjligt
Att rada upp en lista med vad du kan göra och vad du tycker om räcker inte för att din ansökan ska hamna i rätt hög när rekryteraren ögnar igenom dem. Ge istället konkreta exempel på vad du gjort och vad det lett till. Exempelvis: ”jag är duktig på att nätverka och ökade kontaktnätet med x antal kontakter, vilket ledde till en ökad försäljning med y kronor.”

3. Skriv om det som gör dig unik
Det räcker inte att rada upp de uppgifter du är bra på, fokusera istället de som du är extra bra på och på vilket sätt dessa kan komma till sin rätt hos den potentielle arbetsgivaren. Skriv inte heller bara att du kan ordna vissa saker, utan visa hur du gjort det tidigare genom konkreta exempel.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.