Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Cyklistens bästa vän – LED-försedd rygga

Publicerad: 27 september 2010, 09:28

SEIL-bag är utrustad med LED-lampor på ryggen, och ger cyklisten möjlighet att signalera till trafikanterna bakom med hjälp av en liten kontrolldosa på styret.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Ryggsäcken är designad av Lee Myung Su, Park Wan Geun och Park Okhee, och tanken är att den ska underlätta för oss ofta utsatta storstadscyklister. Med den löstagbara kontrolldosan kan man till exempel blinka, visa en stoppskylt eller uppmana bilförare att hålla avståndet.

Man kan ställa in displayen i två olika lägen – ”driving”, som visar blinkers och stoppskyltar, och ”emotions” som helt enkelt visar emotikoner (uttryckssymboler). Och eftersom displayen styrs med en kontrolldosa på styret så behöver cyklisten aldrig ta händerna från styret.

– När en cyklist signalerar med armen så har den bara en hand på styret, vilket kan leda till olyckor. Men den här produkten erbjuder en säkrare och enklare kontroll, säger Lee Myung Su till LikeCool.com.

SEIL-bag finns inte ute på marknaden ännu, men jag hoppas verkligen att något företag nappar på idén. Efter några års cyklande i Stockholms innerstad har jag utvecklat ett så kallat cyklistlångfinger som skulle må bra av lite vila.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.