Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Cyklister rasar över trafiklösning

Publicerad: 3 december 2015, 13:57

Cyklister har uppenbara problem att ta sig till och från nya jättegallerian i Solna. Shoppingtrippen är förenad med livsfara, konstaterar de.

Foto: Wikimedia Commons

”Det är katastrof”, säger en expert.


Det är trafikplaneringen för cyklister vid nya gallerian Mall of Scandinavia i Solna som väcker ont blod. Omdömena lyder ”livsfarligt” och ”inkompetent”, skriver Dagens Nyheter.

Och det är inte bara vanliga cyklister som dömer ut projektet. Krister Isaksson, själv trafikplanerare, tillika cykelexpert, beskriver i artikeln trafiklösningen som ”katastrof”.

– Det finns varken den cykelplanering och cykelinfrastruktur som man kan kräva i en modern och hållbar stad, säger han.

Cykelvägarna till gallerian är rena labyrinten och vid en rondell tar exempelvis plötsligt cykelbanan slut, dessutom tvingas de oskyddade trafikanterna för att komma fram konfronteras med bilar i hög fart, konstaterar Dagens Nyheter.

– Cykelvägar som tar slut, 90-graderskurvor som är för tajta, trafikanter som lämnas vind för våg för att själva tvingas hitta ett sätt att ta sig fram. Det är ett underkännande till samtliga inblandade i planeringen. Det lyser av en häpnadsväckande inkompetens och nonchalans, dundrar Krister Isaksson.

Läs mer om den svidande kritiken här.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.