Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Dagens pryl: USB-ansluten robotavfyrare

Publicerad: 11 December 2008, 23:05

Egentligen borde USB vara dagens pryl, denna lilla uppfinning som är värdig ett nobelpris, kanske främst för att den uppfyller Alfred Nobels krav på att vara en uppfinning som varit till stor praktisk nytta för mänskligheten och detta tämligen omedelbart.


Men så går det som det går, när standarden är klar börjar den utnyttjas till en massa annat. Man kan inte påstå att denna USB-hubb maskerad som dödlig missilavfyrningspanel är särskilt nyttig, men den ger definitivt en del status åt skrivbordet.

Bortsett från att den fungerar som en helt vanlig hubb, kan man genom att vrida om nyckeln och trycka på den skyddade avfyrningsknappen få fullt realistiska explosionsljud ur den.

Bland de märkligare USB-hubbarna rankar sig denna Medusa väldigt högt. Den liknar en gammaldags bomb, fast vit, och har stöd för USB 2, Firewire och dessutom en fläkt och en lysdiod för någon sorts oanvändbar belysning. Plugga in den och bli irriterad.

Men den har ju Apple-färger. Låt oss avsluta med det meningslösaste som bara går att hitta i avdelningen fläktar, ett uselt litet pennställ som bara klarar två pennor, men har en fläkt och en lysdiodslampa på en alldeles för kort svanhals. Allt den kan göra är att lysa dig i ögonen.

Det är något av de kryptiska företagen China Trade Online eller China Wholesale som vill lyckliggöra oss med detta tekno-fluff. De har en fotbollsfläkt också.

Vem tillverkar alla dessa menignslösheter?

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.