tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dagens teknoskämt: Rysk sprit

Publicerad: 15 januari 2009, 09:43

En litauer hade lyckats utveckla tusenprocentig sprit och fick rådet att försöka sälja den i västvärlden.


Han provade först i Tyskland där de ju ska vara duktiga drinkare. Den förste tysken som provade, hamnade på sjukhus i flera månader. Uppfinnaren åkte vidare till USA. De borde väl klara det, eftersom de är stora whiskytillverkare och allt. Men den amerikan som provade, dog direkt.

Bedrövad åkte han tillbaka till Baltikum och började resa österut istället, till vodkans förlovade land, Ryssland.

När han var ute och gick på en landsväg såg han en rysk traktorförare på en kolchos som körde fram och tillbaka på en åker. Han tänkte: ”Nu ska jag prova.” Så han gick fram till traktorn och stoppade föraren och frågade om han ville prova spriten. Det ville han naturligtvis. Han satte flaskan till munnen och halsade hälften. Han torkade sig om munnen, lämnade tillbaka flaskan och fortsatte köra sin traktor.

Det verkade ju lovande. Uppfinnaren såg hur traktorn körde vidare, men då och då stannade föraren, hoppade ned på marken och rullade runt, klev tillbaka upp i traktorn och fortsatte. När det där hade upprepats några gånger gick uppfinnaren fram till traktorn och frågade föraren om det var något fel eller om han var sjuk.

– Nej, nej, det var bra sprit. Men varje gång jag rapar slår det eld i vadmalsjackan.

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev