Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dags att nominera Sveriges bästa hållbarhetschef 2016

Publicerad: 25 september 2016, 10:03

Det är hög tid att nominera kandidater till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2016. Missa inte chansen att lyfta fram de som föregått med föredöme – det kanske är du själv!


För tredje året i rad är det dags att utse Årets bästa hållbarhetschef. En utmärkelse som delas ut av Aktuell Hållbarhet.  Prisets syfte är att identifiera och lyfta de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet – för att inspirera och motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Nominera en person här.

Övergripande kriterier för priset är följande:

1. Åstadkommen affärsnytta
Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling – på ett såväl strategiskt som konkret sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster eller att hjälpa marknaden/kunder att bli mer hållbara.

2. Åstadkommen hållbarhetsnytta
Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

3. Ledarskap
En viktig parameter som vägs in i juryns helhetsbedömning och en förutsättning för att åstadkomma resultat är just ledarskap, det såväl interna som externa.
Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp, styrelse men också externa intressenter som leverantörer och kunder. Det kan exempelvis handla om att ta initiativ inom vissa områden och driva marknaden i mer hållbar riktning.

4. Innovation och nytänkande
Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer – exempelvis kunder eller konkurrenter – inspirerats?

Sista dag för nominering är 19 september.

Priset delas ut på konferensen Social Responsibility Day den 27 oktober.  Vinnaren utses av en jury som presenteras inom kort.
Priset delas ut för tredje året i rad. 2015 delades priset ut till Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia. Året innan, 2014, gick det till Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.
Nominera en person här.

Mikael Salo

Chefredaktör och ansvarig utgivare

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.