Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dagstidningarna startar två nya teknikbilagor

Publicerad: 31 oktober 2008, 08:47

Några av landets största tidningar har börjat satsa på vetenskap. Metro Teknik och Expressens ”Vår fantastiska värld” är två bilagor eller specialupplagor som är på gång.


Det får sägas vara ett lappkast från tidigare, eftersom vetenskapsinslagen i de två stora gratistidningarna Metro och City enligt redaktionens mätningar legat runt 1 % räknat på faktiskt sidutrymme.

Metro teknik är riktad mot studenter och karriär, trend, spel och blogg, medan den tunga vetenskapen åtminstone hittills verkar ha fått stå tillbaka. Det är givetvis inte Metros fel att kommentarerna i forumen ligger på mycket låg nivå.

Expressens ”Vår fantastiska värld” blir ett månadsmagasin som ska kunna köpas tillsammans med Expressen, GT och Kvällsposten.

– Vår ambition är att kittla nyfikenheten och sprida kunskaper om vår samtid, framtid och historia, säger Johan Erséus, redaktör för Vår fantastiska värld. Enligt förhandstexterna ska fokus ligga på populärvetenskap och magasinet kommer innehålla ämnen som natur, miljö och teknik.

Hur det ska ta sig ut i fortsättningen återstår att se. Ett kvalitetsbegrepp kan bli de kommande nobelpriserna. Var och en kan till exempel väga rapporteringen av världens mest överreklamerade produkt iPod, mot nobelprisen.

Vi önskar våra kära konkurrenter en god fortsättning.

Läs mer

Läs om ovetenskapen i pressen: http://teknik360.idg.se/2.8229/1.185344/vetenskap-dodar

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.