Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dåliga julklappar kan skapa missnöje på jobbet

Publicerad: 25 november 2014, 11:47

En kokbok, en bilskrapa eller en kanske en varm pläd? Vad man ska ge sina anställda i julklapp bör man lägga lite extra tanke på. Dåliga julklappar kan vara en källa till missnöje på arbetsplatsen.


Nu är det jul igen och det börjar bli dags att kika på julklappar, men vad ska man köpa? De saker som skapar mest missnöje bland de anställda på företagen är missriktade klappar, exempelvis en kokbok om kött och vilt till en vegeterian eller en kaffemugg till en person som inte uppskattar kaffe. Även presenter som en bilskrapa med företagets logotyp på hamnar långt ner på listan över vad de anställda vill ha i julstrumpan.

De saker som står högst i kurs bland de anställda är presentkort, biobiljetter eller någon god mat. Även personliga julklappar uppskattas mycket. Detta enligt en undersökning från Delicard gjord av Novus.

– Ett tips som baseras på undersökningen är definitivt att inte vara ute i sista sekund och att det är viktigt att ha en bakomliggande tanke. Det som gör att flest blir missnöjda är att julklappen känts som en nödlösning, säger Helena Törnell, Produktchef på Delicard.

Studien visar också att var tredje anställd någon gång blivit missnöjd med en julklapp man fått av sin arbetsgivare, och att 16 procent av de tillfrågade aldrig hade fått någon julklapp från sin arbetsplats.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.