Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför ångrar många sitt nya jobb

Publicerad: 21 Oktober 2014, 10:38

Nytt jobb behöver inte alltid vara positivt. Tvärtom är det många som ångrar sig så snart de börjat sin nya anställning. ”Arbetsgivarna översäljer jobbet och lovar guld och gröna skogar”, säger Careerbuilder.


Det är rekryteringsföretaget Careerbuilder som har tagit fram siffror på hur väl den nyanställde trivs på företaget. Siffrorna talar sitt tydliga språk – många ångrar sitt nya jobb. Störst anledning till missnöje är om arbetsuppgifterna inte motsvarar förväntningarna, tätt följt av missnöje med chefen. Ett nästan lika stort problem är om den anställde inte kan identifiera sig med kulturen på företaget. Undersökningen visar att över en tredjedel av de tillfrågade ångrar sin nya anställning på grund av att företagskulturen kommer på kollisionskurs med de egna värderingarna.

– Personligen tror jag att arbetsgivarna översäljer jobbet och lovar guld och gröna skogar till den de är intresserad av, säger Johan Hasslert till Kollega.se.

Att företag informerar om sin kultur samt att den hoppfulle rekryten gör sin research är därför av yttersta vikt.

– En bra företagskultur ökar motivation och produktivitet, samt ger medarbetarna en känsla av att de är en del av något meningsfullt. Medarbetare som mår bra och trivs jobbar bättre.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.