Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför är din arbetsgivare beredd att höja din lön

Publicerad: 12 Maj 2011, 04:39

Har du just fått ett alldeles för lågt löneförslag från din nuvarande eller framtida arbetsgivare? Då kan du ändå vara lugn – förhandlingsutrymmet är ofta större än du tror.


56 procent av de svenska arbetsgivarna är beredda att omförhandla det förslag de först lägger fram till en person de planerar att anställa. Men det är inte bara när du byter jobb som förhandlingsutrymmet kan vara större än du tror. I 58 procent av fallen lämnar företagen även ett visst utrymme för ytterligare höjningar vid löneförhandlingen. Det visar en undersökning som jobbsajten Careerbuilder gjort bland 164 svenska företag.

Att skynda till ett avslut i en löneförhandling och snabbast möjligt skriva under ett nytt löneavtal lönar sig inte med andra ord.

Men det finns också annat att förhandla om utöver själva lönen. 45 procent av arbetsgivarna kan tänka sig att förhandla om utbildningsmöjligheter, medan 39 procent kan tänka sig att överväga både flexibla tider som bonus som en del av avtalet. En av tre ser fler semesterdagar som en tänkbar förmån och var femte är beredd att förhandla om möjligheten att jobba hemifrån.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.