Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför är ekologisk mjölk bättre än konventionell

Publicerad: 19 Januari 2011, 09:55

Ny forskning visar att ekologisk mjölk håller bättre kvalitet vid kalla och våta somrar.


Ämnen i artikeln:

Ekologiskt JordbrukJordbruk

Även efter kalla och blöta sommrar håller ekologisk mjölk högre halter av bra fettsyror än konventionell mjölk. Det rapporterar ATL Lantbrukets affärstidning som tagit del av ny forskning från Newcastle University.

Där har forskare granskat mjölk från butik som de köpt under två år. Efter den i England blöta och kalla sommaren 2007 hade mjölken lägre halter av goda fettsyror och högre halter av mättade fetter. Enligt forskarna berodde detta på att korna på grund av vädret fått beta mindre och ge mindre mjölk. Något som inte drabbade korna i den ekologiska produktionen, som gav högkvalitativ mjölk också den dåliga sommaren.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Ekologiskt JordbrukJordbruk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.