Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför är företagsledare bättre än politiker på att driva hållbarhetsfrågor

Publicerad: 26 augusti 2016, 05:48

Jonathon Porritt.

Foto: By Andy Miah, Flickr.

Den brittiska hållbarhetsgurun Jonathon Porrit hävdar att företagsledare är bättre lämpade än politiker på att driva omställningen mot en grön ekonomi. Här förklarar han varför.


Ämnen i artikeln:

CsrGlobal CompactHållbara AffärerMiljöpolitik

Företagsledare är bättre lämpade än politiker att driva hållbarhetsfrågor. Orsaken är bland annat att företagsledare har mer att vinna på omställningen. Det säger grundaren av Forum for the Future, den brittiska hållbarhetsprofilen Jonathon Porritt, i en intervju med Edie.net.
– Jag tror att företagsledare i många avseenden är mer benägna att få saker att hända än politiker. För en företagsledare finns det inga nackdelar med omställning mot hållbarhet. Det kräver inga stora extra kostnader, det förbättrar företagets varumärke och tillgången till marknaden begränsas inte. Tvärt om kan nya marknader öppnas, säger han.

Jonathon Porritt tror att den här insikten fortfarande växer hos företagen och att vi därför under en lång tid framtid kommer att få se bolag effektivisera och integrera hållbarhetsarbetet i kärnverksamheten.
– Vi vet ju att det finns ett business case för ökad effektivitet och minskad resursanvändning. Så fort ett företag hittar de affärsmöjligheter som hållbarhet ger deras sektor så finns det inga egentliga hinder, säger han.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.