Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför är Göteborgs universitet Sverigebäst på CSR- forskning

Publicerad: 17 september 2010, 12:33

En ny internationell jämförelse visar att Göteborgs universitet är bäst i Sverige på forskning om Corporate Social Responsibility och affärsetik.


Ämnen i artikeln:

CsrForskning

Göteborgs universitet är en av världens 100 mest inflytelserika aktörer när det kommer till forskning om affärsetik och CSR. Dessutom är man bäst i Sverige. Det slår tre amerikanska forskare fast som försökt ta reda på vilka universitet i världen som  mest bidrar till debatten om affärsetik, som till exempel vd-löner, barnarbete och företags samhällsansvar.

Att just Göteborg placerat sig så bra i den internationella jämförelsen beror till stor del på att universitetet lyckats publicera många artiklar i framstående vetenskapliga tidskrifter. Niklas Egels-Zandén, på Centre for Business in Society på Handelshögskolan i Göteborg, är en av de som skrivit många av de publicerade artiklarna. Han gläds över universitetets placering.
– Det unika med denna utvärdering är att den fokuserar på internationellt publicerad vetenskaplig forskning i de mest välansedda tidskrifterna inom CSR-fältet.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

CsrForskning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.