Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför är Italien för riskfyllt för klimatinvesteraren

Publicerad: 28 oktober 2009, 10:04

Vill du investera i klimatförändringsprojekt ska du akta dig för Italien. Det visar en ny analys från Deutsche Bank. USA och Storbritannien får också anmärkningar från storbanken.


Ämnen i artikeln:

AffärerRiskkapitalCop 15

Om du letar efter investeringsmöjligheter i det globala klimatförändringsarbete som pågår bör du enligt Deutsche Bank inte satsa dina pengar i Italien. I deras senaste analys berättar det att det fortfarande är ytterst oklart vilken sorts lagstiftning som kommer att gälla i landet. Man påpekar också att Italien har problem med att driva igenom sin lagstiftning.

Höga risker i Italien.

Deutsche Bank har sett över 109 länders klimatlagstiftning och klimatpolitik i 109 länder för att analysera risken för investerare. Italien anses som mest riskfyllt för klimatrelaterade investeringar medan USA och Storbrittanien klassas som "moderate risk". USA och Storbritanniens kritieseras för att de inte har några "feed in-tariffer" i energinätverket, liknande det system som finns i Tyskland. Deutsche Bank menar att "feed in-systemet" kan användas för snabba på utvecklingen av förnybara energikällor.
– If you’ve got a feed-in tariff, you know what you are dealing with. It is well defined," säger Kevin Parker som har titeln Global head of Asset Management på Deutsche Bank till nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Deutsche Bank är Tyskland och Kina de länder där investere i klimatrelaterade projekt möter minst risk.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

AffärerRiskkapitalCop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.