söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför är Italien för riskfyllt för klimatinvesteraren

Publicerad: 28 oktober 2009, 10:04

Vill du investera i klimatförändringsprojekt ska du akta dig för Italien. Det visar en ny analys från Deutsche Bank. USA och Storbritannien får också anmärkningar från storbanken.

Ämnen i artikeln:

Cop 15AffärerEkonomiRiskkapital

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Om du letar efter investeringsmöjligheter i det globala klimatförändringsarbete som pågår bör du enligt Deutsche Bank inte satsa dina pengar i Italien. I deras senaste analys berättar det att det fortfarande är ytterst oklart vilken sorts lagstiftning som kommer att gälla i landet. Man påpekar också att Italien har problem med att driva igenom sin lagstiftning.

Höga risker i Italien.

Deutsche Bank har sett över 109 länders klimatlagstiftning och klimatpolitik i 109 länder för att analysera risken för investerare. Italien anses som mest riskfyllt för klimatrelaterade investeringar medan USA och Storbrittanien klassas som "moderate risk". USA och Storbritanniens kritieseras för att de inte har några "feed in-tariffer" i energinätverket, liknande det system som finns i Tyskland. Deutsche Bank menar att "feed in-systemet" kan användas för snabba på utvecklingen av förnybara energikällor.
– If you’ve got a feed-in tariff, you know what you are dealing with. It is well defined," säger Kevin Parker som har titeln Global head of Asset Management på Deutsche Bank till nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Deutsche Bank är Tyskland och Kina de länder där investere i klimatrelaterade projekt möter minst risk.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev