Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför är miljöministern inte i Almedalen

Publicerad: 4 juli 2011, 04:49

Klimatfrågan är het under politikerveckan i Almedalen – men i dag är den faktiskt hetare i Berlin.


Ämnen i artikeln:

Andreas Carlgren

Långt över 30 evenemang som berör miljö- och klimatfrågan hålls i dag innanför ringmuren i Visby. Men det är i Berlin som de ”riktiga” klimatsamtalen pågår. Andreas Carlgren är en av närmare 40 inbjudna miljöministrar som de senaste dagarna suttit i ett möte kallat ”The Petersberg Climate Dialogue II”.

Mötet är förberedande inför FN:s COP17 i Durban, Sydafrika, och som värd står därför, förutom Tysklands miljöminister, även Sydafrikas utrikesminister.

I ett pressmeddelande kommentera Andreas Carlgren samtalen så här:
– Klimathotet består och världens länder måste komma längre. När vi miljöministrar nu för första gången möts efter Cancún måste fokus vara på hur vi gemensamt kan arbeta fram till Durban för ett bra resultat. De samlade buden om minskade klimatutsläpp är otillräckliga.

På plats i Berlin planerar Andreas Carlgren även att hålla en rad bilaterala överläggningar, bland annat med Kinas klimatminister och USA:s klimatsändebud.

Miljöaktuellt har varit i kontakt med Carlgrens pressekreterare, och vad mötet, som tar slut i dag resulterar i, det rapporteras mer om i morgondagens nyhetsutskick.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Andreas Carlgren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.